2e editie RTLGP Kids Cup 2015

Eindelijk was het zover, de 2e wedstrijd van de RTLGP Kids Cup bij KartCentrum Lelystad.

Ik moest ’s ochtends nog een wedstrijd voetballen in Ursem en mijn vader moest ’s ochtends werken. Meteen na het voetbal vertrokken we dan naar Lelystad om ons te melden voor de technische keuring en hebben we ook nog 1 training mee kunnen pakken.

ZWP_20150913_09_12_52_Proondag ochtend waren we vroeg weer aanwezig om ons plekje in de tent op te zoeken en de kart verder klaar te maken voor de warming up. De warming up ging best goed en ik reed een nette 4e tijd. Toch voelde de kart niet helemaal naar tevredenheid maar we kregen hem niet beter. Op basis van loting werd de startopstelling voor de 1e  en 2e  race bepaald, voor de 3e  race is het resultaat van race 1 en 2 bij elkaar bepalend . Ik startte de 1e  race als 8e en de 2e als 3e

Race 1:

RTL GP Kidskartcup RK 1 race 1   YouTubeBij de start kwam ik slecht van mijn plaats en reed ik na de eerste bocht als laatste, ik zat op de bumper van Hugo, maar Ik had problemen om Hugo voorbij te komen, maar samen passeerde we al in het derde rondje Jayro Suppers. Met nog maar 4 minuten te gaan kon ik Hugo passeren. Toen ik Hugo voorbij was had ik de snelheid aardig te pakken. Het gat naar de jongens voor was te groot om nog iets te doen, maar omdat Joey Wouters een dreun kreeg van Bastiaan van Loenen schoof ik nog een plaats op, ik reed op dat moment 7e met nog maar drie rondes te gaan. Ik eindigde uiteindelijk 7e achter Thijs Methorst, maar omdat hij  onder gewicht was en als straf laatste werd geklasseerd werd ik uiteindelijk als 6e geklasseerd. Niet de lekkerste race, toch lekker gevochten! op naar race 2

Race 2:

RTL GP Kidskartcup RK 1 race 2   YouTubeRace 2 mocht ik als 3e starten en bij de start kwam ik direct goed weg, ik kon Ivan van der Kroon de pas af snijden en kwam als tweede door. Omdat ik een gaatje kon trekken op Ivan en Tim Martens achter Ivan aansloot had ik wat adem en kon ik de 2e plaats vasthouden. Halverwege de race was Ivan mij even voorbij, maar de volgende bocht pakte ik mijn plaats meteen terug.  Helaas kwam Tim vlak daarna voorbij aan Ivan en al snel had ik Tim op mijn bumper. Helaas kon ik hem niet achter mij houden en besloot ik hem voorbij te laten op een punt waar me dit geen tijd zou kosten. Op die manier dacht ik hem te volgen om zo de 3e plek te behouden. Helaas kwam Jesse van Veen en drie rondjes voor het einde ook Joey Wouters mij voorbij en eindigde ik op de 5e plaats. Voor mij het maximaal haalbare in deze race.

WP_20150913_16_38_12_ProNadat ik een beetje was bijgekomen van de race moesten we met zijn alle verzamelen in de paddock bij het bord van je klasse, in een optocht stelde we ons op, op het rechte stuk en kregen we van de wethouder van Lelystad een medaille voor deelname aan de RTLGP Kids Cup.

Er waren heel veel mensen aanwezig, allemaal vaders en moeders, druk om voor hun kind het beste en de leukste dag te maken. Ook Jan Lammers was aanwezig met zijn zoontje. Als ik maar de helft kan bereiken wat Jan Lammers allemaal heeft bereikt in zijn race carrière dan zou ik heel gelukkig zijn. Een betere kans om hem te spreken had ik niet, dus stapte ik op hem af voor een praatje EN een handtekening. Super vet, leuk gesprek en een prachtige handtekening op mijn kart en helm!!!!!!

WP_20150913_14_32_02_ProRace 3:

RTL GP Kidskartcup RK 1 race 3   YouTubeRace 3 mocht ik als 5e starten en met een prima start kon ik mijn plek houden. Wel had ik direct Joey Wouters op mijn bumper, die de hele dag al een stuk sneller was. Jammer voor hem was ik niet van plan hem er voorbij te laten. Al snel sloot ik aan bij Pascal en trok ik een gaatje met Joey. Ik kon geen plek vinden om Pascal te passeren, ik probeerde hem zelfs met een tikkie in een foutje te dwingen maar het wilde gewoon niet lukken. Omdat het niet lukte Pascal te passeren, kwam ik onder druk te staan van Joey en halverwege de race verloor ik een plek aan Joey. Met nog drie minuten te gaan was ook Ivan aangesloten en stond de druk er vol op. In de laatste bocht voor de chicane probeerde Ivan mij in te halen, raakt met zijn voorwiel mijn achtWP_20150913_12_44_28_Proerband en vloog zo tegen mijn schouder aan. Auw, er was geen ruimte en ik verloor een plek aan Hugo, Boos over wat er was gebeurd probeerde ik wel direct mijn ritme terug te pakken. Gelukkig lukte dat en binnen twee rondjes reed ik mijn snelste ronde van de dag. Doordat ik werd aangereden ontstond er wel een gat tussen mij en Hugo maar door mijn snelle rondetijden kon ik de aansluiting wel weer vinden en reed ik in het treintje van plaats 4,5,6,7. Helaas kon ik er niet meer voorbij en eindigde ik als 7e. Omdat de laatste race de einduitslag bepaalde was ik dus overall 7e.

Jammer van de tik en het verlies van die plaats aan Hugo, maar toch spannende wedstrijden gereden. Omdat ik door die tik veel pijn aan mijn schouder had, moest ik een bezoekje brengen aan de Ambulance, na onderzoek werd ik met mijn arm in een mitella gehangen en kreeg de uitdrukkelijke opdracht om thuis naar de huisartsenpost te gaan om er beter na te laten kijken.

Aan het einde van de dag, voordat de prijzen werden uitgedeeld voor de RTL GP Kids Cup mocht ik nog het podium op, met mitella om mij beker op te halen en met champagne te spuiten omdat ook de prijsuitreiking was van de Zomeravond Competitie van KartCentrum Lelystad. Ik mocht dan vandaag niet hebben gewonnen, ik was wel mooi de Zomerkampioen van KartCentrum Lelystad 2015!! Al met al een geweldige dag en met mijn schouder is ook alles goed gekomen. Op naar een volgende race.

Kampioen!!

IMG_8579          IMG_8588          IMG_8583