Beste Junior C1 racing cup 2021!

De laatste race van het jaar zit erop en hoe gaaf is het dan om te lezen dat je beste Junior 2021 bent geworden! Onderstaand kun je het verslag van de laatste race lezen dat is geschreven voor www.Speedaction-tv.be

Ik ben supertrots dat ik dit heb kunnen bereiken dit jaar. Ik ben al mijn sponsors, mijn crowdfunding donateurs, mijn Team Oeste Kart, mijn teamgenoten en mijn familie enorm dankbaar dat zij mij ook dit jaar weer in staat hebben gesteld om dit te kunnen.

Als de situatie rondom corona het toelaat zal er nog een prijsuitreiking komen. natuurlijk zal ik ook dit z.s.m. laten weten via mijn website en andere sociale media kanalen.

“De situatie in het klassement van de C1 Racing Cup 2021 was voor de laatste 2 x 6 uur durende confrontatie op het Franse circuit van Croix-en-Ternois vrij duidelijk: de #228 Gaban Motorsport moest alle grote haperingen vermijden om de kroon te winnen. Missie geslaagd voor Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens! Maar toch was niets gemakkelijk…

Zoals vaak in zo’n geval monopoliseerden de titelkandidaten de top van het klassement in Race 1. En aan het einde van … 283 ronden van deze eerste confrontatie, scheidden 36 kleine seconden de # 232 Neo Speed ​​​​van Kimy Racing van Laurent Do , Thierry Le Leu, Christophe Devis en Massimo Petralia, enkele weken geleden winnaar van de 24H2CV, van de #219 KMD 219 van Chloé Van Hove en Eric Van Bael bij het passeren van de geblokte vlag. Wat betreft de # 228 Gaban Motorsport van Gaban-Alssteens-Alsteens, die in de laatste ronde terugkeerde naar de pits toen de geblokte vlag werd gestreken, werd uiteindelijk bestraft met één ronde omdat hij werd geduwd om weer op de baan te komen, maar die desondanks verlaat op de 3e plaats. Een hiërarchie die voorlopig blijft.

De # 280 Solutions d’Eau, met François Jeukenne en Christophe Cagnina splitsten een solide race om als 4e te finishen voor de #218 Toro Loco Racing van Moerenhout-Gallina-Leenders, de #271 Oeste Kart 2 van De Groot-Bijnens- Baert-Bernaert, en het # 230 Revteam van Kimy Racing van Frère-Gouverneur-Lefevre Bauthière.

Gekenmerkt door veel gecompliceerdere weersomstandigheden, met het begin van regen en een race die de laatste 40 minuten werd afgebroken na een motorstoring die synoniem was met gegeneraliseerde olie op het circuit, was Race 2 nog niet gelanceerd. Kimy Racing, Massimo Petralia kan het contact met de muur niet vermijden… door op de startopstelling te komen! Spel is over…

Minder dan zes uur later hadden Chloé Van Hove en Eric Van Bael gedaan wat ze moesten doen, namelijk de overwinning behalen … net als de #228 Gaban Motorsport, Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens die de punten voor de 3e plaats pakten, waardoor ze definitief de titel van 2021 konden winnen aan het einde van een seizoen dat tot het einde spannend bleef! Tussen deze twee topploegen sloot Revteam by Kimy Racing het jaar af met een zeer mooie zilveren medaille ter ere van de opkomst van Gaël Frère en zijn partners Thomas Gouverneur en Julien Lefevre-Bauthière.

De laatste ereplaatsen van 2021 vielen in handen van #233 KMD 233 van Thomas Vanloocke, Thierry en Alex de Latre du Bosqueau, # 280 Solutions d’Eau van François Jeukenne en Christophe Cagnina, en #249 Molsen Racing van Benjamin Thunissen, Jérome De Mol en Nicolas Busschaert.

Merk op dat de titel van beste Junior logischerwijs naar Calvin De Groot ging, die Maarten Bijnens en Tristan Földesi voorging. Wat betreft de beste dame van het seizoen, het is natuurlijk Chloé Van Hove, die tot de laatste geblokte vlag voor de titel heeft gestreden. 

Aan het einde van dit seizoen 2021, na een zekere terugkeer naar de sportieve normaliteit, zullen de steeds talrijker wordende teams van de C1 Racing Cup hun batterijen kunnen opladen voordat ze zich gaan voorbereiden op de volgende oefening. Binnenkort zal de promotor van deze wedstrijd, die even democratisch als competitief is, communiceren over het programma voor 2022, en het lijdt geen twijfel dat het bijzonder aantrekkelijk zal zijn … 

“Onmogelijk om dit seizoen af ​​te sluiten zonder aan onze vriend Robert Van Gysegem te denken” , zegt Léonard Licops, voorzitter van C1 Racing Teams. Als we deze finale in Croix-en-Ternois in twee etappes konden voltooien, hebben we hem duidelijk gemist. . Wat betreft de 2CV Racing Cup, we zullen wachten tot hij weer op de been is om door te gaan met de officiële prijsuitreiking voor dit seizoen 2021. Blijf vechten, Robert!”  (Vincent Franssen / Foto’s Letihon.be)”

hier tref je de link naar het originele bericht dat op Speedaction-tv is geplaats en de Nederlandse vertaling.

C1 Croix-en-Ternois : Néo Speed et KMD gagnent, Gaban Motorsport couronné

C1 Croix-en-Ternois: Néo Speed ​​​​en KMD-overwinning, Gaban Motorsport gekroond