BREAKING NEWS C1 Racing Cup: jeugd aan de macht in de Nederlandse duinen

Na drie opeenvolgende overwinningen voor de #228 Gaban Motorsport, verwachtten we aanstaande zaterdag een felle reactie van de concurrentie op het Zandvoort F1 Circuit. En we werden niet teleurgesteld! Discipline van toegang tot de autosport, de C1 Racing Cup bood een constante strijd om uiteindelijk twee jonge wolven met lange tanden, Tristan Földesi en Calvin De Groot, herenigd aan het stuur van de # 265 Oeste Kart 1 …

Zoals de traditie voorschrijft, was de besluiteloosheid totaal in de Nederlandse duinen, de kleine C1’s wisselden vrolijk van positie. Als de #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens na het eerste uur het peloton leidde, zou de rest moeilijker worden voor de leiders van de competitie. Snel namen Tristan Földesi en de lokale held Calvin De Groot, twee jonge wolven uit de karting, de teugels in handen… om ze nooit meer te laten gaan!

Zonder een grote fout te begaan, zorgde het jonge duo voor de best mogelijke promotie in deze competitie door het algemeen klassement te winnen, met een kleinigheid van 150 omwentelingen op de Bataafse baan. Földesi en De Groot waren eindelijk een ronde voorsprong op de #233 KMD 233 van Zolder winnaars Chloé Van Hoof, Eric Van Bael en José Close, die opnieuw konden profiteren van hun grote consistentie.

Steve Roskam’s laatste stint van grote schoonheid stelde de #269 Global Home, ook bestuurd door Philippe Les en Didier Haufmann, in staat om de # 232 Néo Speed ​​​​van Kimy Racing te overtreffen om de kleinste trede van het podium te behalen. . Maar laten we eerlijk zijn, Massimo Petralia, Laurent Do, Thierry Le Leu en Christophe Devis hebben opnieuw de leiding gehad. De finale top 5 werd gecompleteerd door de #228 Gaban Motorsport, die dit weekend dus genoegen moest nemen met een stevige ereplaats, maar die uiteraard de teugels van het kampioenschap behoudt.

De strijd om de toegangen was ook 360 minuten lang levendig, op een baan die droog bleef. Het was de #248 KGRT van Yannick Kupper, Philippe Soussan en Julien Collette die als 6e naar voren kwam in de top 10 van de #266 BRV-racing by Whaleblocks.io, met Bruno Vermeeren, Sam Marcoen en Steve Claeys, de # 220 CAF220 Scuderia van Federico Sordini en Guido Krieg, #259 GPC Motorsport van Pieter Ooms en Sylvester Van Herzele, evenals de #254 United Motorsport Company van Jef Van Mechelen, Bart Ooms, Rogier Van Kuyk en Mathias Ronzani.

Bijna dertig C1 Racing Cups namen de start van deze wedstrijd in Zandvoort, betwist op een halve draai van de klok, het bewijs dat de discipline steeds meer liefhebbers aantrekt. Het deelnemersveld zal ongetwijfeld nog indrukwekkender zijn tijdens de volgende ronde, de legendarische 24H2CV van Spa-Francorchamps, waarin 2CV en C1 twee klokronden het Ardense circuit delen. Een deadline waar we de komende weken onvermijdelijk nog eens over zullen kunnen praten… ( verhaal is vertaling van origineel Franstalig geschreven verhaal van Vincent Franssen )