De eerste training met mijn nieuwe motor

De keuze is gemaakt, omdat ik niet meer uit de voeten kan met het gewicht dat hoort bij de klasse van de RK1, heb ik de overstap gemaakt naar de Rotax Max Senior. Met deze nieuwe uitdaging gaan we dit seizoen de wedstrijden rijden bij de NAB. Het beloofd een mooi seizoen te worden met wedstrijden in binnen en buitenland!

Nadat ik mijn RK1 had verkocht en een Rotax Max Senior had gekocht moest er nog het nodige gebeuren. De motor moest op de kart en omdat ik een stukje gegroeid was, moesten ook de gas en rempedaal versteld worden. Omdat deze klasse  voor de senior een minimaal gewicht heeft van 165kg moest er ook een stop gemaakt worden op de weegschaal om de kart op het juiste gewicht te brengen.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover en mocht ik eindelijk trainen! Spannend, mijn RK1 had een vermogen van ongeveer 14pk en de Rotax heeft ongeveer 28 pk. Een groot verschil dus. We hadden afgesproken met team RK Karting en dus waren Kim, Kay en Jesse er ook. Kim reed met haar Wankel junior, Kay met zijn Rotax Max Junior en Jesse met zijn Rotax Max mini. Het was meteen gezellig om er weer te zijn. Aan het begin van de dag in Berghem was de baan nog een beetje nat en startte ik op regenbanden. Ik had in de afgelopen weken al van andere gehoord dat het extra vermogen voor verrassingen kon zorgen en daarom begon ik extra rustig. Toen ik eenmaal twee rondjes rustig had gereden trapte ik hem op het rechte stuk eens lekker in, whaa wat gaat dat hard!! Helemaal gaaf….

Snel weer even naar binnen, even controleren of alles goed vast zat en meteen weer de baan op. Op een natte baan voel ik mij altijd lekker thuis en ook nu ging ik lekker rond op de regenbanden. Aan het einde van de dag bleek dat ik mij lekkerder voelde op de regenbanden als op de slicks. Het was wel erg wennen, maar een super eerste ervaring!! Ik heb veel rondjes kunnen rijden en ik kan niet wachten tot ik weer mag trainen!