Het seizoen gaat bijna van start!

Het seizoen van de Citroën C1 Racing Cup gaat bijna van start. De eerste testen zijn verreden en als team staan we te springen om het seizoen te beginnen. 2 april aanstaande gaan de lampen voor het eerst uit. We starten dan met de 1000KM van zolder.

Ik deel de auto met nummer 276 dit jaar met mijn teammaatjes Tristan Földesi en Mathias Ronzani.

De andere auto, 271, wordt gereden door Yentl Baert, Maarten Bijnens en Lenz de Vlaeminck

Het seizoen bestaat dit jaar uit 4 races maar het zijn dan ook wel prachtige wedstrijden:

  • 1000 km op Circuit Zolder (BE)
  • De 24h op Circuit Magny Cours (FR)
  • De 24h op Circuit Spa Francorchamps (BE)
  • 2x 6h op Circuit Croix en Ternois (FR)

De voorbereiding van dit seizoen stond ook in het teken van een stoeltje in de Ford Fiesta Sprint Cup. Helaas is het niet gelukt om voldoende budget te vinden om het hele seizoen in deze klasse te racen. Ik heb inmiddels 2 testdagen achter de rug en ik ben super gemotiveerd om dit jaar alsnog zoveel mogelijk wedstrijden in die cup te rijden. Zodra er meer nieuws is, zal ik dit uiteraard direct vertellen.

Nu dus eerst de race volgend weekend op het Circuit van Zolder. Vorig jaar stonden we op het podium en het zou geweldig zijn als we die prestatie kunnen evenaren of verbeteren, daar gaan we voor!

Zaterdag begint de kwalificatie om 17:10 uur

Zondag begint de wedstrijd om 10:55 uur

Net als voorgaande jaren is het weer mogelijk om te komen kijken bij mijn wedstrijden en is iedereen welkom. Het adres voor de aankomende race is: Terlaemen 30, 3550 Heusden-Zolder, België

Lukt het je niet om langs te komen dan kun je de actie op de baan volgen via deze link: https://livetiming.getraceresults.com/zolder

Ik zal tijdens het weekend updates plaatsen op mijn sociale media, dus hou ze in de gaten.