Talent meets talent!

Daar stonden ze dan, samen in een pit box op het prachtige circuit van Zandvoort. Beide jong, beide een bijzonder talent en beide eenzelfde passie: racen!

Tijn Bos: “Ik weet nog goed dat dat bij mij toen een hele hoop indruk heeft gemaakt. Een paar jaar en een aantal races later begon het bij mij pas echt binnen te komen dat ik het liefst gewoon niet meer van het circuit weg wilde. Zo is dit eigenlijk door mijn vader als pap in ge goten. De laatste paar jaar begon ik me langzaam ook meer te interesseren in de fotocamera van mijn vader. Af en toe mocht ik er dan eens wat foto’s mee maken, maar nooit verwacht dat ik uit eindelijk mijn kinderdroom waar kon maken en zelf zo’n camera zou hebben!”

Calvin de Groot: “Het racen zit er bij mij al vroeg in. Als peuter race ik door het huis met mijn loopauto, alles op zijn hardst! Met regelmaat ging ik met mijn vader naar het circuit van Zandvoort en op mijn 6e kom ik voor het eerst in aanraking met de kartsport, niet wetend dat ik het zo leuk zou vinden. Wat begint als een hele leuke hobby en heb nooit gedacht dat dit ervan zou komen. Nu is het topsport.”

Er ontstaat een gesprek en er blijkt een klik. Na dat moment, na die dag, worden er foto’s uitgewisseld en ervaringen gedeeld. Er ontstaat een gesprek over dat ene moment en hoe die ene foto dat verteld. Leuk, interessant, gepassioneerd. Beide jongelingen enthousiast en beide enorm gemotiveerd om het beste uit hun passie, en uiteindelijk hun carrière te halen. Calvin als professioneel coureur, als de Bleekemolen, van Lagen of bijvoorbeeld de Renger van der Zande op weg naar de 24 uur van Le Mans en Tijn als professioneel fotograaf en wellicht wel de volgende Peter van Egmond of Frits van Eldik!

Het kan dan ook niet anders dan dat hier een samenwerking uit voortvloeit. Na overleg met Jo Lambrecht van Oeste Kart wordt dan ook afgesproken dat Tijn Bos voor het seizoen 2022 teamfotograaf is geworden en alle wedstrijden die gereden worden tijdens PTC Racing Cup zal vastleggen op de gevoelige plaat.

Calvin: “Super, we zullen zien of hij mij kan bijhouden met zijn camera! “(glimlach, knipoog)

Tijn: “Te gek, een prachtige kans. En dat ik nu gewoon voor een race team foto’s mag komen maken. Ik ben hier het team van Oeste kart en teambaas Jo Lambrechts heel dankbaar voor!”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de prestaties van beide, je kan volgen via calvindegroot.nl en tb-photomedia.webnode.co.uk