Wedstrijdkalender 2021 bekend!

De kalender en dus de doelstelling voor 2021 is bekend!

KARTING

Na een gebroken seizoen karting afgelopen jaar, waar ik geen compleet kampioenschap kon rijden, ben ik er extra op gebrand om een jaar te knallen. Ook dit jaar kan ik weer beschikken over een splinternieuwe Haase kart en zal ik weer worden bijgestaan door Team Oeste Kart en mijn monteur Dré. De eerste wedstrijd van het kampioenschap staat gepland in het weekend van 1 en 2 mei. Ik heb er enorm veel zin in. Als het budget het toelaat, wil ik voorafgaand aan het seizoen de Kick-off van 2021 mee rijden in het weekend van 20 en 21 maart.

RACING

Afgelopen jaar mocht ik proeven aan autoracen. De endurance race in de C1 op circuit Zandvoort is er een om niet te vergeten! Dit smaakt naar meer en ik zou dit jaar dolgraag een compleet kampioenschap rijden. Hiervoor zal ik ten opzichte van de afgelopen jaren wel extra budget moeten vinden.  Ik wil hiervoor weer een crowdfunding actie opzetten. Mocht ik niet het volledige budget bij elkaar krijgen, dan kan ik eventueel een aantal wedstrijden meerijden. Hoe gaaf zou het zijn om bijvoorbeeld op het circuit van Magny Cours en Spa Francorchamps te strijden!

Al jaren race ik thuis in mijn zelfgemaakte racesimulator op diverse banen rond de wereld. Formule 1, toerwagens maar ook veel kartraces. Alles om zoveel mogelijk meters te maken en bezig te blijven met racen. Ik begon met een goedkoop stuur van de mediamarkt en heb diverse sturen versleten. Afgelopen jaar kocht ik mijn eerste serieuze sim stuur van Fanatec en nu wacht ik op mijn nieuwste aanwinst,  Fanatec “podium racing wheel F1”. Dit stuur zal mij de allerbeste race ervaring geven. Sim racing heeft de afgelopen jaren steeds meer bekendheid gekregen en nu heeft de KNAF, mede door Covid-19, een heuse competitie opgezet; De KNAF-cerified Gran Turismo Sport Wintercup 2021 voor de Playstation. Ik zal mij de komende wedstrijden proberen te kwalificeren. Voor elke wedstrijd is telkens een nieuwe kans om te kwalificeren. Alleen de snelste 14 rijders plaatsen zich en die strijden mee om het prijzengeld van € 3000,=. Race 1 wist ik mij te plaatsen, Niet het resultaat waarop ik gehoopt had…… in de tijd-training zette ik een 10e plek neer en vlak na de start werd dat een 9e plaats. Na 7 rondes was mijn eerste pitstop. Daar ging het fout…… na mijn banden gekozen te hebben klikte ik te snel door waardoor ik op “stoppen met tanken” klikte. Dat betekende dat ik met 1.0 ronde aan benzine weer de baan op gestuurd werd, als gevolg moest ik daardoor een extra pitstop maken…. helaas door een eigen fout 10seconde verloren. De snelheid was er voor P8 maar helaas werd het P13. Nog steeds erg trots om 1 van de snelste rijders van Nederland te zijn momenteel op dit spel. Ik zal mij dus de komende weken, elke week opnieuw proberen me te kwalificeren! Ik ga er weer voor!!

Om iedereen op de hoogte te houden zal ik net als altijd een nieuwsmailing maken. Tussen door kun je natuurlijk mijn website, Facebook en Instagram pagina in de gaten houden. met onderstaande link kun je de racekalender bekijken!

De tijd zal leren wat ik allemaal waar kan maken i.v.m. Covid-19. Ik hoop dat iedereen gezond blijft en we ons snel los kunnen maken van deze vervelende tijd! Wordt vervolgt…

klik hier voor de RACEKALENDER 2021