Weer op het podium!!

Afgelopen zondag was de laatste race van de wintertrainingscompetitie en mijn tweede race in mijn RK1 op de kartbaan van Kartcentrum Lelystad. Naast de races van de dag ging het ook om het eindklassement, ik had hier geen aandeel in omdat ik ben overgestapt van de Cadet klasse naar de RK1, een goede keuze!!

20150222_103241De dag begon met vrij rijden, ondanks dat het een mooie droge dag zou gaan worden, was de baan nat. Ik begon met het uitproberen van verschillende bandenspanning, van heel hard naar heel zacht. Al gauw had ik een lekker ritme te pakken en begonnen we aan de vrije training waar ik uiteindelijk op een derde tijd (40.839) uit kwam. omdat de baan niet zo nat was als de vorige race was het leuk rijden omdat de verschillende klassen; Rotax Minimax, Parolin World Formula en de RK1 dicht bij elkaar reden wat de tijden betreft.

Race1; ik maakte een geweldige start mee en pakte direct een aantal plaatsen, ik reed op een derde plaats met uitzicht op de nummer twee, ik kon goed volgen en kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk eindigde ik op de tweede plaats omdat de nummer twee voor mij een tik kreeg en van de baan spinde. Met een tijd van 39.924 kwam ik steeds beter in mijn ritme, een Top resultaat.

20150223_134735               20150223_134747               20150223_134800

Race2; dit werd een moeilijke maar toch ook hele gave race. Bij de start had ik pech en viel mijn motor uit, door een goede reflex liep deze zo weer, ik was dus een paar plaatsen verloren maar lag niet ver achter. Na een aantal ronden zat ik lekker in mijn vel en begon ik de een na de ander in te halen. Helaas zat ik bij de laatste bocht voor het rechte stuk aan de verkeerde kant. Drie karts dik de bocht in past niet en ik eindigde na een flinke beuk, achterste voren in de pitstraat. Wel kon ik meteen weer door, ik stond stijf van de adrenaline en met mijn stuur tussen de tanden ging ik er tegenaan. ik lag op dat moment vijfde, met een gat van 7 seconden naar de nummer 4 kwam ik ronde na ronde dichterbij en kon ik hem uiteindelijk inhalen in de bocht waar ik eerder uitvloog en passeerde ik drie karts tegelijk (kan dus wel als je aan de goede kant zit) Twee ronden voor het einde lag ik vierde met een groot gat naar de voorligger, maar omdat Ivan van der Kroon (reed wel het baanrecord 36.297) door de wedstrijdleiding uit de wedstrijd werd gehaald wegens een loszittende achterbumper, werd ik mooi derde, met een snelste rondetijd van 37.589 was ik dik tevreden.

20150222_112510           FB_IMG_1424699200359

Met een 2e en 3e plaats eindigde ik overall op een derde plaats en dus weer op het podium!! Een prachtige dag! Dit was dus het einde van de wintercompetitie en nu gaan we ons klaar maken voor wat komen gaat, hopelijk Kart4Fun en misschien ook wel de zomercompetitie bij Kartcentrum Lelystad.

20150222_160516           IMG-20150222-WA0030