12 uursrace Magny-Cours afgezegd

Het is balen, maar helaas niet anders. De 12 uursrace van Magny-Cours gaan we helaas niet rijden. De reden hiervoor zijn de strenge coronaregels van de Belgische overheid. Reizen naar Frankrijk is niet het grootste probleem, een negatieve test voor vertrek en je kunt gaan. Omdat Frankrijk voor België wordt gezien als rode zone, schuilt daar het probleem. Voor mijn teamgenoten en teambaas is terugkomen in België anders. Zij moeten naast een test bij terugkomst op dag 1 en dag 7 ook minimaal 7 dagen in quarantaine en als het tegen zit zelfs 10 dagen. Dit geldt dan niet alleen voor degene die naar Frankrijk is geweest voor de race, maar voor het héle gezin. Dit is op geen enkele manier te verantwoorden richting bijvoorbeeld de werkgevers van de betrokkenen.

Het racen is natuurlijk fantastisch, maar niet ten koste van alles! Omdat de organisatie de race wel door laat gaan voor een klein deel van het deelnemersveld dat zich de quarantaine wel kan veroorloven, zal er dus geen verplaatsing zijn en wordt het een 0 score. Jammer maar het is dus niet anders. Samen met het team zullen we kijken of we ergens nog een extra wedstrijd kunnen racen.

De volgende race is 4 en 5 juni op het circuit van Zandvoort. Ik ga er van uit dat er tegen die tijd geen problemen zijn en we daar weer aan de start zullen staan!