1e overwinning van het jaar met Haase

Wat begon als een spontaan idee, is uitgegroeid naar een MEGA event. Afgelopen zondag 26 april heeft Jeffrey van Diggele samen met @notteracing een prachtig event neergezet. Ik ben zelf erg trots op het event!! En ook op de prestatie! Ik ben het event matig begonnen. Ik haalde op het randje de A-Finale en kon me gelukkig goed vinden daarin. Ik pakte een 2e plek en voelde me ready voor de GRANDE FINALE!!! Helaas gingen de servers van GT Sport eruit en moest er een nieuwe datum gepland worden.

Het was woensdag geworden 29april!! Ik was er klaar voor en hard er zin in samen met Lucas Vermaas en Dylano Overbeek. We gingen de strijd aan en probeerde zo goed mogelijk te eindigen. De qualificatie verliep moeizaam met voor mij een 8ste plaats. De start was redelijk maar ik kon geen plaatsen klimmen. Door slim en geduldig te rijden probeerde ik me naar voor te knokken. Dat lukte! Ik kon samen met de kopgroep losbreken van de rest van het veld. Het event wat begon met 84 man kwam nu bijna tot het eind het spannende einde waar iedereen wilde winnen! De race ging goed de tijden waren top en de competitie was de hele race sterk maar ook slim. Ik ging van plek 7 naar 5 naar 3 naar 2 naar 1 en weer terug naar 5. De hele race schommelde mijn positie en de gaten werden groter. In de laatste 4 ronde waren de gaten zo groot dat de 3e plaats veilig was dacht ik. Ik maakte 3 rondes voor het einde een fout waar ik kalm bleef en wist wat het doel was. Ik hield me cool en ging ervoor snel naar de 1ste en 2e rijder toe. 2 rondes voor het einde nog 1.2 seconde 1ronde voor het einde 0.8 seconde LAATSTE RONDE ik lag 0.5 achter en kon aansluiten de nummer 1 en 2 streden en ik kon mooi plek 2 overnemen. De laatste bocht!! Nummer 1 gaat kort en houd weinig snelheid ik maak een foute keuze door de curbstone te pakken! Nummer 3 komt naast me maar ik ga ook naast nummer 1! FOTOFINISH!!! P2 gefinished op 0.069 van de nummer 1 en de nummer 3 was op 0.007 van mij af gefinished! Maar nu kwam het spannendste gedeelte, het bekijken van de race….. wachtend op het besluit van de wedstrijdleiding. Nummer 1 had een straf vanwege een incident eerder in de race en ik niet. OVERWINNING!! P1 MEGA BLIJ EN TROTS!!! ik ben erg blij dat ik dit kon bereiken in zo’n groot veld en in deze unieke onhandigheden.