Race 1 2020 uitgesteld

Mededeling vanuit de organisatie van de BMC:

De Belgische regering heeft de bestaande Covid-19 maatregelen verlengd tem 19 april, met de mogelijkheid om deze tem 3 mei te verlengen.  Het organiseren van kartwedstrijden zit ons in het bloed. Net zoals jullie erop staan te springen om eindelijk weer wat meters op het asfalt te maken. Echter, er zijn te veel onduidelijkheden voor ons als organisatie wat precies de mogelijkheden zijn, zeker gelet op de mogelijke verlenging van de maatregelen tem 3 mei 2020. Hierdoor hebben wij het drastische besluit moeten nemen om de 1ste ronde van het Belgisch Rotax Max Challenge te Mariembourg, die gepland staat op 25/26 april 2020 af te gelasten.

De geplande BMC wedstrijd telde tevens ook mee voor het Nederlands Rotax en KZ Kampioenschap. Ook dit heeft meegespeeld in onze beslissing aangezien het ook onduidelijk is of de grenzen tegen die tijd weer volledig open zullen zijn voor alle verkeer. U zult ongetwijfeld weten dat het momenteel alleen toegestaan is de grens met België te passeren indien dit gaat om zogenaamde ‘essentiële verplaatsingen’ gaat zoals woon/werkverkeer etc.

Ons bereikt steeds vaker de vraag wanneer we weer van start kunnen gaan. Helaas weten wij dit ook niet. Wat wij wel al weten is het volgende :

Zodra er groen licht gegeven wordt komen de Belgische en Nederlandse kartorganisatoren (ROTAX BMC/BNL , GK4, IAME Belgium, Chrono, ….,) bij elkaar om een nieuwe kartkalender te maken. Belangrijkste streven is dat de huidige kalender (vanaf mei 2020) dan zoveel mogelijk in stand blijft.  Hoe de kalender van 2020 er dan nog verder uit komt te zien is vooralsnog gissen.

Alle aanmeldingen voor het BMC kampioenschap blijven staan. U hoeft verder geen actie te ondernemen.

Wij betreuren het ten zeerste deze beslissing te hebben doen nemen, maar vertrouwen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.