Alweer het laatste kartweekend van 2015, Eindhoven 24 oktober 2015

WP_20151023_002Vlak voor het laatste weekend van het seizoen leek het even of pech roet in het eten zou gooien en de wedstrijd aan mij voorbij zou gaan. Gelukkig waren daar Jody en Johan de Lange die zich als redder in nood opstelde. Omdat mijn vader niet kon rijden of tillen haalde zij me thuis op en namen ons mee naar Eindhoven. Op de heenweg kregen we een lekke band en hebben we nog even aan de kant van de A7 gestaan, de pech leek even niet op te houden. Na dit oponthoud kwamen we rond 3 uur aan in Eindhoven en konden we eindelijk gaan beginnen met de training. De eerste rondjes waren weer een beetje wennen, maar ik had de smaak snel te pakken. Omdat de tijd er niet helemaal voor was konden we niet alles proberen qua afstelling zoals we dat wilde, maar de snelheid zat er goed in en ik had dus veel vertrouwen in de race.

Zaterdag, wedstrijddag:

WP_20151024_11_17_30_ProWP_20151024_13_29_18_ProMet nog drie korte trainingen te gaan op zoek naar de beste afstelling. De baan op, de rondjes maken, de baan af en even langs Mathieu om te overleggen wat het handigst is om aan te passen. Uiteindelijk heeft dit in Spa geleid tot een mooie snelle tijd en een top wedstrijd. Ook nu is dit weer een goede combinatie. In de eerste training kom ik als 3e rk1 de baan af. Wauw, dat is nog niet eerder gebeurd. Nog twee trainingen te gaan en de nodige aanpassingen en ik ben klaar voor de kwalificatie. Ook in de kwalificatie gaat het goed. En weet ik me uiteindelijk als 5e te kwalificeren. Een top kwalificatie!!

Race 1:

WP_20151024_17_24_41_ProIk startte als 5e en kwam goed van mijn plaats. Na een drukke eerste bocht en een lang recht stuk was er een botsing en moest ik helaas een paar plaatsen prijs geven. Na de eerste ronde kom ik door als 8e. Vrij snel kon ik Simon en Senna passeren, maar halverwege de race verloor ik die plekken weer na een tik op mijn achterbumper. Hierdoor schoot de linkerkant los en verloor ik behoorlijk grip. Hierdoor kon ik het tempo van Simon niet bijhouden en verloor ongeveer een halve seconde per ronde. Uiteindelijk moest ik een behoorlijk stuk toegeven en finish ik uiteindelijk weer op de 8e plek. Jammer van het tweede deel van de race, de eerste helft zat ik er goed bij. Op naar race 2!

 

Race 2:

WP_20151024_17_19_13_ProIk startte race 2 vanaf de 8e plaats en ook deze start kwam ik goed weg en gingen we vier dik de eerste bocht in. Ik zat op de ideale lijn en zou hier dus een mooie slag kunnen slaan. Helaas was er een spin voor me van Max en moest ik uitwijken en van mijn gas. Toch kwam ik het eerste rondje door als 7e en had ik dus een plek gewonnen. De eerste paar rondes kon ik lekker bij blijven bij Simon, maar langzaam verloor ik steeds meer tijd en moest ik zelfs een plek laten aan Max en Thijs. Wel lukte het me de rondetijden stabiel te houden en uiteindelijk de 9e plek te houden. Meer zat er niet in, het beste was van de banden en waarschijnlijk was ik gestart op een te lage bandespanning, uiteindelijk heb ik weer een prachtige race dag gehad en eindigde ik voor deze dag overall 8e. Deze uitslag past ook goed bij het seizoen waar ik ook 8e ben geworden!!

Na de race werd alles snel ingepakt, Jody en Maurice vertrokken alvast richting Berghem waar de laatste wedstrijd van het NK Chrono verreden werd. Na de prijsuitreiking zijn we samen met Johan ook richting Berghem vertrokken waar we zouden overnachten. Zondag werden we door opa opgehaald en kwam er echt een einde aan het kartseizoen. Het was fantastisch, Johan, Jody en Maurice, heel erg bedankt voor jullie hulp. Zonder jullie hulp had ik dit seizoen niet zo mooi af kunnen maken!!

www.kart4fun.org doc 2015 UitslagenK4F5 1RJ.pdf      www.kart4fun.org doc 2015 UitslagenK4F5 2RJ.pdfwww.kart4fun.org doc 2015 UitslagenK4F5 DRJ.pdf      www.kart4fun.org doc 2015 UitslagenK4F5 E.pdf