Close racing op het circuit van Zandvoort!

De 3e race van de PTC Racing Cup rijden we op het circuit waar ik graag rij, circuit Zandvoort. Ik ben erg gemotiveerd om er een mooie dag van te maken. Na de laatste race in Zolder heeft het team, Oeste Kart, hard gewerkt om de auto weer tiptop klaar te hebben voor deze race dag. Ik ben natuurlijk erg benieuwd hoe de auto zal voelen.

.

Vrije training:

Als de vrije training begint doe ik de eerste rondjes dus rustig aan. Even op het gemak de boel opwarmen en kijken hoe de motor is. Al snel merk ik dat alles goed voelt en heb ik vertrouwen in de rest van de dag. Met nog ongeveer 2 rondes te gaan begin ik te pushen en zet ik een keurige 2e tijd neer in de training op de klokken. Ik ben klaar voor de kwalificatie..

Kwalificatie:

Voor het begin van de kwalificatie heb ik samen met mijn teammaatje afgesproken om samen te werken. Net als in de karting slip streamend op elkaars bumper proberen de beste kwalificatieronde te rijden. Om de beurt voor elkaar zodat we van elkaar kunnen profiteren. Dit lukt heel goed en liggen heel lang op plaats 1 en 2. Op het laatste moment zet iemand de 2e tijd en word mijn teammaatje toch 3e. Maar ik heb POLE! Een heerlijke ronde met hulp van mijn teammaat. En mooi als team op P1 en P3. Op naar race 1!

Race1:

Mijn start is goed maar niet beter als P2. ik kom dus best goed weg, maar verlies wel 1 plaats. Ik snij gelijk naar de binnenkant en sluit aan bij de nummer 1. Vanaf hier is het volgen. De auto voor mij is enorm snel op het rechte stuk maar erg langzaam door de bochten waardoor ik steeds kan aansluiten maar helaas niet kan inhalen door het verlies op de rechte stukken. Samen rijden we weg en ontstaat er een gat naar mijn teamgenoot op p3.

De rondes gaan voorbij en ik heb echt het gevoel dat ik word erg opgehouden. Achter ons komen ze langzaam dichterbij en de druk van achter word opgebouwd. Als aan een touwtje racen we van bocht naar bocht. Het is een heel spannende race waar ik mooi kon vechten met P3 en P4. Ik verlies hierdoor de aansluiting een beetje met de nummer 1.  en uiteindelijk P2 kan pakken op maar 0,5 sec van de nummer 1. Een mooi podium en P1 bij de Rookies.

Race 2:

Zoals gebruikelijk bij de PTC Racing Cup starten we race 2 met een “revesed grid” voor de 1e tien van race 1. Dit betekend dus dat ik als 9e moet starten. De vorige race in Zolder ging dit niet goed. Nu heb ik mij voorgenomen om de 1ste rondes safe te rijden. Mij start is goed en ik kan mijn plaats behouden. Als we de eerste rondes zijn doorgekomen en alles een beetje gesettled is, begin ik met plekken pakken. De verschillen zijn klein en dat maakt het moeilijk om plaatsen te winnen.

Toch lukt het mij om langzaam naar voren te komen. Ik ga van 9e naar 8e, 7e, 6e, 5e en in de laatste ronde schuif ik nog 1 plekje op. Ik kom als  4e over de streep en 1e bij de Rookies. Door slim te zijn en de momenten uit te kiezen hebben we punten binnengehaald en kunnen we tevreden terugkijken op deze dag. We gaan ons weer voorbereidden op de volgende race en kijken wat we nog beter kunnen doen om dan overall ook P1 te pakken! Op naar Assen.

Credits voor de foto’s gaan naar Tijn Bos

Voor meer foto’s klik je hier!