De winnaar van de KNAF Digital GT Sport Goodyear Spring Trophy is bekend!

Het heeft even geduurd, maar de uitslag is officieel! De winnaar van de KNAF Digital GT Sport Goodyear Spring Trophy is bekend! Afgelopen maandag was de laatste race van de KNAF Digital GT Sport Spring Trophy powered by Goodyear. De winnaar van de cup is bij aanvang al bekend. De voorsprong die ik heb is dusdanig, dat ik niet meer ingehaald kan worden. Toch wil ik er natuurlijk voor zorgen dat ik de cup in stijl afsluit, met een overwinning. De race wordt verreden op het Franse Circuit De la Sarthe vlak bij het mooie circuit van Le Mans.

Zoals elke week heb ik mij weer weten te kwalificeren bij de laatste 14. Dit geeft mij recht om in Divisie 1 aan de race deel te nemen. Maandag avond gaat het helaas bij de kwalificatie niet helemaal zoals het zou moeten. Het wilde net niet helemaal lukken en met een beetje pech moet ik de race als 13e starten. Niet ideaal als je de race wilt winnen.

Waar het normaal races zijn die ongeveer 30 minuten duren, is het nu een endurance race van een uur. Een kolfje naar mijn hand. Dus tijd genoeg om de slechte kwalificatie recht te zetten.

Race:

Bij de start van de race kom ik geweldig weg, na 3 bochten lig ik al op de 6e plek. Helaas moet ik een uitwijkmanoeuvre maken en verlies ik weer net zoveel plaatsen. Niet getreurd, de race duurt lang! Aan het einde van ronde 1 is er voor mij een glijpartij waarbij diverse auto’s het juiste spoor kwijt zijn.

Ik kan hier goed van profiteren en lig met in ingaan van de 2e ronde al weer 6e. Na 3 ronden lig is 4e en in de 4e ronde weet ik vanuit de slipstream P2 te pakken. Vervolgens zet ik de aanval in op de nummer 1, Daan. Hij ligt ruim 2 seconde voor, maar langzaam kruip ik dichterbij. Uiteindelijk lukt h et me op P1 te pakken en deze laat ik niet meer los! Ik sluit af in stijl, win de wedstrijd en de cup, YESS!

Natuurlijk heb ik alle races ook aandacht besteed aan de livery van mijn sim-racewagen.  Natuurlijk met dank aan mijn sponsors. Klik hier voor meer foto’s