De eerste wedstrijd Kart4Fun

Combikartbaan De landsardAfgelopen zaterdag was het dan zover, mijn eerste wedstrijd voor Kart4Fun. Ik was er helemaal klaar voor, mijn motor was gecontroleerd en had een beurt gehad, mijn kart had nieuwe stickers… Ik was best wel zenuwachtig, ik wist niet zo goed of ik het goed zou doen of dat ik achteraan zou rijden. Spannend dus! Ik werd gesteund door mijn moeder en zus, zij wilden dit voor geen goud missen. Met zijn allen vroeg op pad, op naar Eindhoven.

Bij aankomst stond Jody de Lange ons op te wachten bij de poort (nee hoor, was toeval, haha), al gauw zag ik een hoop bekende, Sebastiaan, Hugo en zijn broertje, Joey, Jarno en Thijs. Omdat er regen voorspelt werd hadden we een pitbox gereserveerd. Alle spullen uitpakken, een plaats geven en naar de inschrijving.

Ik kon vier trainingen rijden en tussen elke training hebben we aanpassingen gedaan aan de kart. Mathieu van KWM Racing was er ook en hij kon er met de nodige tips voor zorgen dat ik met mijn kart steeds sneller kon. Mijn snelste tijd tot dan toe was 53.50 en na de trainingen 52.51, Lekker verbeterd dus. We waren zo gewend dat er na de training sleuteltijd was, dat ik de rijdersbriefing heb gemist. Na een korte extra uitleg van de wedstrijdleiding mocht ik alsnog gewoon op mijn te kwalificeren plaats van start. Ik ben nog even naar Sebastiaan geweest om er voor te zorgen dat ik precies wist wat ik kon verwachten bij de kwalificatie en start van de race.

Training K4F

Kwalificatie:

Al snel na het starten van de kwalificatie wilde ik terug de pits in. Bij het aan remmen va de eerste bocht voelde ik geen rem. Ik schrik me eigen rot. Ik kon alleen de pits niet in omdat er een hele club karts bij de weegschaal stonden. Alles geblokkeerd. Gelukkig kwam mijn vader aangerend en kon hij kijken wat er was. Mijn rem was vet, maar werkte wel. Ik werd achteruit de baan opgestuurd en ging maar weer proberen. De eerste paar rondes rustig aan en dan maar langzaam proberen steeds harder te gaan. Toen ik binnenkwam baalde ik van de slechte remmen, maar dat viel best mee gezien mijn tijd; 52.49, toch weer iets sneller! Ik had een 7e plaats voor de race te pakken, tevreden.

Samen met de monteur van onze buurman hebben we de rem los gehad, gecontroleerd en schoongemaakt. Ook hebben we de rem slag korter gemaakt, ik moest harder trappen, maar had veeeel meer remkracht. Top!

Race 1:

Vlak voor de start begon het te miezeren, te laat om nog iets met de banden en afstelling te doen, maar ook te weinig, bij de opwarmronde stond ik bijna achterste voren. Toch kwam ik goed weg bij de start en kon mijn plek houden en aanpikken bij de kart voor mij. Ik moest erg wennen aan mijn remmen, als ik een beetje hard trapte, stond ik zowat stil. Ook was het glibberen en ik moest dus voorzichtig zijn. Binnen twee of drie ronden had het veld zich gezet. Ik had de 8e plaats, kon naar voren niets doen, zij waren echt te snel en achter mij had ik veel ruimte. Ik reed in een gat, kwam steeds lekkerder in mijn ritme, maar kon niet aan de tijd komen van de kwalificatie, 52.66. Ik had geen fouten gemaakt en was als 8e gefinisht en dat gaf toch een goed gevoel.

Calvindegroot.nlRace 2:

Race 2 startte ik op P8, met een topstart waar ik drie plaatsen won startte de race goed, in de eerste ronde verloor ik weer een plek en daarna reed ik al snel met een gat voor en een gat achter mij. Ik reed op de 6e plek, achter mij hadden ze de gang er goed in, maar ik wilde niets cadeau geven. helaas verloor ik aan het einde van de race nog een plek aan Simon Kemp. Uiteindelijk eindigde ik op een prima 7e plek. Ik hem mijn persoonlijk record weer aangescherpt, 52.176!! Toen ik begon vandaag was dat 53.50, ik heb mezelf dus goed verbeterd. Dank je wel Mathieu van Renssen je tips hebben heel goed geholpen! Ik het dag klassement ben ik als 7e geëindigd. Ik zeg tevreden!! Ook wil ik mijn sponsors bedanken, zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik hier aan de start stond en dat ik zo heb kunnen genieten!!

Nu op naar de volgende race bij Kartcentrum Lelystad(13 mei) en daarna naar Emmen(30 mei) voor Kart4Fun, ik heb er nu al zin in!!

Teamwork

Teamwork2