De ideale én betaalbare kweekvijver!

Eerste kennismaking met de Ford Fiesta Sprint Cup en meteen tweede in zijn allereerste race, dat is wat ex-karter Calvin de Groot op Circuit Zandvoort presteerde tijdens de openingsmanche van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup! De komst van de 19-jarige Nederlander bij het Belgische Oeste Racing van Jo Lambrecht is een goed voorbeeld van hoe jongeren vanuit de karting kunnen doorgroeien naar de circuitracerij.

Net zoals Calvin de Groot maakten eerder Veeti Rajala, Senna van Soelen, Alan Czyz, Kobe Pauwels, Ellis Spiezia, Esmee Kosterman en uiteraard Tomas De Backer via het karten een succesvolle overstap naar de Ford Fiesta Sprint Cup. Het is echt niet verwonderlijk dat kartrijders van bij hun debuut in de Fiesta Cup vooraan zijn terug te vinden.

“Je kan het racen in karting best vergelijken met wat je te zien krijgt gedurende de sprintjes in de Ford Fiesta Sprint Cup”, maakt Tomas De Backer, voordien actief in de Belgisch-Nederlandse GK4 en Benelux IAME, meteen de link. “Het zijn ook korte, snelle sprints, je hebt er weinig en voor iedereen gelijkaardig vermogen onder de bips en je zit zodanig dicht bij elkaar dat je zuiver moet racen. Net zoals in de Fiesta Cup kan je enkel op het vlak van de set-up een beetje sleutelen.”

Voor jonge karters die niet meteen (kunnen) dromen van de éénzitterij of er de voorkeur aan geven om te blijven sprinten, is de Ford Fiesta Sprint Cup dan ook een ideale volgende stap.

Klik hier voor het hele verhaal