Een prachtige dag!

20150408_1711578 april was het weer zover, de tweede wedstrijd op kartcentrum Lelystad. Na het succes van de eerste had ik er veel zin in, maar ik was ook best nerveus, zeker omdat Ivan van der Kroon op 2e paasdag een heel snelle tijd had neergezet.

Bij aankomst snel de baan op, ik had een andere tandwielverhouding als de vorige keer, hopende het verschil ook vandaag weer te maken. Helaas had mijn Mychron een storing, ik moest dus op gehoor en gevoel afgaan om te zien of deze de juiste was. Helaas kwam ik er al gauw achter dat ik niet uitkwam met mijn toeren. Verder voelde de kart niet lekker in de bochten, kortom… werk aan de winkel.

20150408_182653Tijdtraining:

Net op tijd waren alle aanpassingen gedaan en was het tijd voor de tijdtraining, ik merkte dat de veranderingen goed waren en ik was snel terug in de snelle tijden. Aan het einde van de tijdtraining stond ik op “pole” met een 36.438, dit was 0,002 langzamer dan mijn beste tijd, dus goed bezig! Bij het ophalen van de tijd bleek dat er gestart zou worden aan de hand van de snelste tijd, ik mocht dus van “pole” vertrekken, race 2 moest ik van achteren starten.

Race 1:

Bij de start kwam ik goed weg en kon ik de kop behouden, wel had ik Hugo en Ivan vlak achter mij zitten. Constant zaten ze te prikken bij de bochten en had ik best moeite om ze achter mij te houden. Er was zelfs een moment dat ik bijna naast de baan schoof bij het opkomen van het rechte stuk. Halverwege de race kwamen we achterblijvers tegen en door ze snel en behendig in te halen sloeg ik een gat met Hugo en Ivan die ze niet meer konden goedmaken. Ik kon onbedreigd naar de finish, Gewonnen! Hugo werd 2e en Ivan 3e.

IMG-20150408-WA0006                         IMG-20150408-WA0008

Race 2:

Ik moest als laatste starten, voor mij stonden Hugo en Ivan en daarvoor de andere. Het was voor mij belangrijk direct mee te gaan bij de start en het liefst Hugo en Ivan in te halen. Ik had een topstart, zat naast Ivan maar hij sloot het gat en ik moest aansluiten. Al snel reden we met zijn drieën vooraan, Hugo voorop, dan Ivan en dan ik. Ik kon het tempo van hen maar moeilijk bijhouden en hoopte alleen maar dat Ivan Hugo zou inhalen. Alleen hierdoor zou ik kan houden op de 1e of 2e plaats. Hugo reed erg sterk en Ivan had veel moeite om er voorbij te komen. Toch lukte dit uiteindelijk en reden we in omgekeerde volgorde van de 1e race naar de finish. Ivan en Hugo gingen zo hard dat ze het baanrecord onder de 36 brachten. Ik reed ook mijn persoonlijk record 36.128

Nu nam de spanning toe, Ivan en ik hadden beide evenveel punten, de snelste ronde zou het verschil gaan maken. Toch wist ik niet zeker welke tijd van welke sessie gebruikt gin worden. Ik was de snelste van ons in de tijdtraining en de eerste race, maar Ivan was veel sneller in de 2e race. Vragen bij de wedstrijdleiding maakte de spanning alleen maar groter omdat zij niet wilde verklappen.

Uiteindelijk bij de prijsuitreiking kwam het verlossende word en mocht ik de 1e prijs in ontvangst nemen. Helemaal blij en trots, zeker omdat het zo close was.

Het was een prachtige dag, niet alleen vanwege het weer, maar zeker ook vanwege deze hard bevochten overwinning! Op naar de volgende race..

20150408_200912 20150408_202819