GEWONNEN!!

Afgelopen woensdag 18 maart is de zomeravondcompetitie bij Kartcentrum Lelystad van start gegaan. Dit keer weer op de woensdagavond in tegenstelling tot de afgelopen wintercup.

Ik kwam uit school, snel een broodje eten en in de auto richting Lelystad. Daar aangekomen ging ik meteen de baan op, ik had er veel zin in. In mijn eerste rondjes had ik echter een probleem wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik stil kwam te staan naast de baan. Door het gebrek van technische kennis van mijn vader stonden we met ons handen in het haar, hoe kan dat nou…….? Gelukkig was Jody de Lange van Kartservice Lelystad zo behulpzaam om even met ons mee te kijken. Al snel werd het probleem gevonden EN opgelost en kon ik weer de baan op. Ik zat snel in een lekker ritme en maakte veelbelovende rondetijden. Al snel had ik het baanrecord te pakken, vol vertrouwen voor de wedstrijd!

Tijdtraining

20150318_172428Na de verplichte rijdersbriefing hebben we de kart verder klaargezet voor de tijdtraining, we hadden getraind op oude banden en met oude velgen en deze hebben we vervangen voor een vers setje banden. Helaas wilde het tijdens de tijdtraining niet lukken, ik had totaal gebrek aan grip en uiteindelijk was mijn snelste ronde 1.2 seconde langzamer dan ik ’s middags had getraind. Samen hebben we geprobeerd te bedenken wat nu de reden kon zijn van het gebrek aan grip……… uiteindelijk hebben we besloten de oude banden er weer op te zetten en zo te hopen dat ik in de race weer dezelfde snelle tijden als eerder op de dag kon rijden. Spannend….

Anders als andere keren was het gewicht van kart+rijden voor de RK1, net als bij het NK, vastgesteld op 148kg en werd iedereen verplicht op dezelfde band te rijden, Maxxis SLH, het zou dus spannend worden hoe dit zich zou vertalen in de race, vorige 2 racesdagen die ik heb gereden werd ik overall 3e, maar was ik lichter als de andere, nu maar zien waar ik deze race zou staan….. Zoals gebruikelijk werd er geloot voor een startplek, voor race 1 start ik op P4 en bij race 2 op P5.

Race 1

20150318_184356De start van de race was om 18.30 en de lichten werden aangezet, het was al behoorlijk aan het schemeren. Bij het opstellen voor de race(P4) bleek dat de plek voor p2 leeg was, ik had dus vrij baan en bij het doven van de lichten was ik als een raket weg. Ik was als eerste door de eerste bocht en zou deze eerste plek de gehele race vasthouden, tijdens de race bleek het nog spannend als het ging om het baanrecord en de snelste ronde. Hugo Haanstra pakte in rondje 8 het baanrecord maar dat kon ik in ronde 14 nog scherper stellen. Race1 gewonnen en het baanrecord(36.436), wat een top race, helemaal klaar en geladen voor race 2 maar vooral blij met de keuze voor de banden!

Race 2

20150318_192140          20150318_193947          20150318_193955

Voor de start van de race werden we met z’n alle van de startopstelling afgehaald en werden we door de wedstrijdleiding gewezen op het feit dat het echt donker was en dat we goed moesten opletten en dat we het een faire wedstrijd zouden laten worden. Ik startte op P5 en kwam eigenlijk wel weer goed weg, door de 1e bocht P3, helaas kon ik deze plek niet vasthouden en zakte ik terug naar P4, lange tijd kon ik Ivan van der Kroon achter mij houden, maar hij was ontketend en zou uiteindelijk aan het einde van de race ook het baanrecord in zijn bezit hebben(36.171) In de kielzoog van Ivan kon ik mee naar de 3e plek wat uiteindelijk een 2e plek werd omdat Ivan een tijdstraf had ontvangen voor wild (botsen) rijden. Hierdoor eindigde ik overall op de 1e plaats, helemaal trots en door het lint, geweldig. Een prachtig cadeau ook voor mijn vader die zijn 42e verjaardag vierde.

Het was een hele aparte ervaring, zo rijden in het donker, de start van de zomercompetitie beloofd dus veel goeds!!