Kartcentrum Lelystad Zomeravond Kampioen 2015!!!!!!!!

WP_20150902_17_04_11_ProAfgelopen woensdag 2 september was de laatste wedstrijd voor de zomeravondcompetitie. Thuis hadden we een beetje zitten rekenen en probeerde zo een inschatting te maken van onze kansen, zou ik kunnen winnen. Hugo stond 1 punt voor, de opdracht was dus duidelijk, 2x voor Hugo over de finish!!

Het weer was prima, het zou droog blijven en omdat ik de laatste keer getraind had toen het de hele dag regende stond de kart klaar voor regen. We zijn dus vroeg vertrokken om genoeg tijd te hebben voor het vinden van de juiste droogafstelling.

Na een aantal keer de baan op en weer af om aanpassingen te doen aan de afstelling, kwam ik aardig in de buurt van een fijne afstelling. De tijdtraining begon en ik was de snelste op de baan. Goed voor het vertrouwen…… Eerst nog even een groepsfoto maken en dan…… Gas!!

Race 1:

Voor aanvang van mijn race was een van mijn sponsoren aanwezig om het karten van dichtbij mee te maken. Ik vond het erg leuk en het maakte mij extra gemotiveerd om alles te geven. Ik moest in race 1 als 3e starten. We werden door de wedstrijdleiding nog even bij elkaar gezet voor de race, nog even extra aandacht voor sportief en veilig rijden.

WP_20150902_18_44_14_Pro   WP_20150902_18_44_19_Pro

Na een topstart (van plaats 3 naar 1) had ik wat moeite om echt snelle rondes te rijden. Hierdoor kwam ik onder druk te staan door Ivan en Joey. Het lukte mij niet om ze achter mij te houden en ben ik als 3e geëindigd. Mijn opdracht was om voor Hugo te eindigen omdat dit voor het kampioenschap belangrijk was. Deel 1 van mijn opdracht dus volbracht, op naar Race 2

Race 2:

WP_20150902_20_07_05_ProOmdat ik in de 1e race niet de snelle rondetijden kon rijden die ik verwachtte en die ik wilde rijden, hebben we na overleg en advies van Jody en Johan de Lange van Kartservice Lelystad, de bandenspanning wat aangepast. Verder kreeg ik van Johan de Lange nog wat tips die mij konden helpen bij de start. Verder leek alles voor elkaar en vol vertrouwen startte ik de race. Ik moest als 7e starten en omdat Hugo voor mij stond moest ik alles uit de kast halen. Ook nu had ik weer een topstart en kwam ik als 2e door de eerste WP_20150902_20_31_28_Probochten. De tips van Johan de Lange werkte dus goed!! Ook deze race lukte het niet deze plaats vast te houden en moest ik nog een plek laten aan Ivan die mij weer wist te passeren. Omdat mijn opdracht ook deze race was voor Hugo te finishen kon ik mij prima vinden in mijn plek en ging ik uiteindelijk juichend als 3e over de streep. Dit betekende dat ik voor deze dag overall 3e ben geworden. Dik tevreden omdat ik er voor deze races het maximale uit had gehaald.

 

Wat uiteindelijk de einduitslag voor het kampioenschap was geworden bleef nog even een verrassing. Stiekem hadden we zelf al zitten rekenen, maar officieel werd het niet bekend gemaakt. Waar normaal de uitreiking van de prijzen van het seizoen na de laatste race werd gedaan, werd dit nu tijdens de RTLGP Magazine Kids Cup gedaan. Na toch nog een spannende anderhalve week kwam dan toch het verlossende woord: KAMPIOEN!!! Ik heb het gehaald. Kampioen en dat in mijn eerste competitie in de RK1. Om niet te vergeten dat ik afgelopen november nog gewoon in mijn Honda Cadet over de baan reed en ik eigenlijk pas in maart voor het eerst een wedstrijd reed in deze klasse. Ik ben heel erg trots. Ik wil Ruud van RK Karting bedanken voor het helpen bij de voorbereidingen van de wedstrijden en Jody en Johan de Lange voor het adviseren tijdens de wedstrijden.

Maar natuurlijk wil ik al mijn Sponsors heel erg bedanken want zonder hen had ik dit niet kunnen doen.

Mark, NOSRacing, ITStudioHoon, Vitasys, Dobla Chocolade en Erkamp Reclame heel erg bedankt voor jullie steun en hiermee de mogelijkheid een droom werkelijkheid te laten worden.

Kampioen!!