3e wedstrijd Kart4Fun in Berghem

Zaterdag 27 juni jl. heb ik de 3e wedstrijd gereden in het kampioenschap van Kart4Fun, deze keer reden we op het circuitpark Berghem. In voorbereiding op deze race werd mijn kart weer voorzien van nieuwe stickers. Vitasys had mooie stickers laten maken en mijn moeder heeft deze prachtig verwerkt, mijn kart ziet er prachtig uit!
WP_20150627_003     WP_20150627_10_13_35_Pro

’S Ochtends waren we mooi op tijd, het weer was wat wisselvallig en er werd dan ook voorspeld dat het zou gaan regenen. Eigenlijk hoopte ik op een droge baan, maar helaas begon het al voor de eerste training flink te regenen. De kart stond klaar voor droog en omdat het de verder zou opklaren hebben we dit niet veranderd. De eerste training WP_20150627_10_25_12_Prowas dan ook gewoon om rondjes te rijden en de baan snel eigen te maken. De tweede training liet al een droge lijn zien en pas de derde training was uiteindelijk helemaal droog, met nog een aantal aanpassingen in de vierde vrije training aan de afstelling was ik nog niet tevreden maar had ik wel mijn snelste rijd gereden op deze baan, met 52,66 kon ik dus niet anders als tevreden zijn. Er lag nog wel een uitdaging omdat ik gehavend van de baan kwam. Op het recht stuk over start/finish kreeg ik een zetje van Joey en dit zorgde ervoor dat mijn bumpersteun afbrak. Gelukkig kregen we van Jody een handje onderdelen om te improviseren en van de opa van Thijs Methorst een nieuw draadeind en dat maakte dat ik gewoon kon starten tijdens de kwalificatie.

Kwalificatie:

WP_20150627_10_29_05_ProBij het starten van de kwalificatie zat ik in een groepje, ik wilde eigenlijk alleen rijden maar ging toch proberen om samen naar een snelle tijd te rijden. Met een paar rondes reed ik uiteindelijk los uit het groepje en kon ik uiteindelijk lekker in mijn ritme komen. Het resultaat was een verbetering van mijn persoonlijk record 52,33 en daarmee mocht ik vanaf de 7e plaats starten.

Race 1:

WP_20150627_15_12_48_ProBij de start kwam ik helaas niet zo lekker van mijn plaats, in de eerste paar bochten verlies ik 2 plaatsen en rij als negende rond. Voor mij rijd een kopgroep waarbij het duwen en trekken is met als resultaat dat er twee van de baan raken. Hierdoor ben ik weer terug op plaats 7, maar omdat ze toch snellere rondetijden konden rijden hield ik dat maar een paar ronden vol. Er ontstaat een kopgroep van 8 en omdat zij constant aan het vechten zijn loop ik langzaam op ze in totdat ik op een bepaald moment merkte dat mijn rem steeds minder werd en het zelfs niets meer deed. Omdat ik niet wilde stoppen zorgde ik gewoon dat ik eerder van mijn gas ging om de bocht toch goed door te komen. Helaas kon ik hierdoor geen snelle rondetijden meer rijden. Voor mij vielen er echter twee uit waardoor ik evengoed weer op de 7e plaats reed en achter mij had ik een flink gat voordat Hugo er zou zijn. Ik finishte als 7e en daar ben ik met de problemen die ik had erg trots op. Werk aan de winkel voor race 2! Het probleem met de rem werd snel opgelost, weer met dank aan Jody. Bij controle bleek ook dat het rubber naar de carburateur gescheurd was en deze moest dus ook worden vervangen, gelukkig hadden we een reserve mee.

Race 2:

WP_20150627_13_49_40_ProBij de start kwam ik goed weg en won een plek. Helaas kon ik dit niet lang volhouden. Al snel kwamen Jesse, Joey en Simon mij voorbij. Ik probeerde aan te haken, maar ze waren gewoon te snel. Omdat Joey en Simon samen een spannende race reden en elke ronde vochten voor de plek kon ik wel bij ze in de buurt blijven en de zelfde rondetijden rijden. Uiteindelijk kwam ik als 9e over de finish. Het waren twee lange races en ik was gesloopt, ondanks dit had ik een tevreden gevoel over de dag. Met een 7e plaats en in de eerste race en een 9e in de tweede was ik in het dag klassement mooi 7e geworden. Ondanks de probleempjes toch tevreden. We hebben ook nog met z’n alle lekker een potje gevoetbald en sloten de dag af bij de Mac. Hhmmm, tot na de vakantie allemaal!

WP_20150627_004