Op de valreep…..

WP_20150610_003IMG-20150611-WA0001Afgelopen woensdag was het weer zover, de Zomer Avond Competitie bij het KartCentrum van Lelystad. Omdat ik maandag met school op kamp op Texel, lag er wel een uitdaging om op tijd te komen. Al in de ochtend zijn mijn vader en moeder naar Lelystad gereden om de kart te brengen. Mijn moeder is de hele middag gebleven om er voor te zorgen dat hij gekeurd kon worden en dat ik ingeschreven kon worden. Ondertussen reed mijn vader vat Lelystad naar Den Helder naar Hoorn om ook nog een aantal klasgenoten naar huis te brengen en vervolgens weer naar Lelystad. Alles zou net passen, als alles meezat. Gelukkig ging alles goed en kwam ik om 17.15 uur aan in Lelystad en kon ik nog net even naar de wc.

Warming-up

Net op tijd kon ik instappen en aansluiten voor e warming-up, de afstelling was veranderd en omdat het “op het oog” gedaan was, viel nog maar af te wachten of dit goed zou uitpakken. Gelukkig bleek dit allemaal redelijk voor elkaar. Ik moest wel wennen omdat de kart duidelijk anders instuurde, maar na de warming-up bleek dat ik de snelste was en ik met een gerust hart naar de eerste race kon.

Race 1

IIMG-20150611-WA0009k moest als 9e starten, bijna achteraan en had een topstart, als snel reed ik op een vijfde plaats waar ik erg veel moeite had om Thijs in te halen. Helaas voor Thijs ging zijn motor stuk en kon ik de achtervolging inzetten op Hugo en Joey. Omdat we met zijn drieën bijna dezelfde rondetijden reden duurde het even voordat ik aan de staart zat van Hugo. In de laatste ronde was het erg spannend en zat ik, een aantal bochten voor het eind, naast Hugo maar drukte hem op het gras, we zaten met de banden klem en op de baan zat ik weer achter hem. Nog een keer de kans, de laatste bocht en ik zat aan de binnenkant en dacht er voorbij te zijn, Hugo wilde natuurlijk zijn plaats verdedigen en stuurde in, reed vervolgens over mijn been heen en ik on hem niet meer inhalen. Ik eindig als 3e. De wedstrijdleiding gaf ons later beide een waarschuwing maar omdat we alle twee een keer fout waren bleef het daarbij. Bij mijn bezoek aan de EHBO kreeg ik uiteindelijk het advies niet te rijden, maar ondanks dat ik moe was en pijn aan mijn been had, wilde ik per se een goede tweede race rijden.

 

Race 2

WP_20150610_20_02_59_ProIk mocht starten vanaf de derde plaats en hoopte weer een raketstart te maken, voor een deel lukte dit maar helaas belandde ik achter Brandy. Hij rijd met een Minimax en die blijken heel lastig in te halen. Achter hem probeer ik elke ronde opnieuw om hem in te halen, maar verder als naast hem bij het uitkomen van de bocht kom ik helaas niet. Richting het einde van de race sluit Joey aan en uiteindelijk verlies ik nog een plek aan hem omdat ik in een poging mij goed te positioneren om Brandy in te halen een gaatje laat vallen. Balen, maar helaas. Ik eindig als 2e, voor het dag klassement betekent dit dat ik 2e ben geworden. Gezien het drukke schema, twee dagen kamp en weinig slaap, rennen en vliegen om op tijd te komen, ben ik erg blij met dit resultaat. Ik was bij de warming-up de snelste, in race 1 op 0,002 na de snelste en in race 2 de snelste. Op naar de volgende keer en dan een treetje hoger!!

 

 

InstagramCapture_451b3731-8dc1-4ecd-b0dc-3ca8828666bb    IMG-20150611-WA0023