Over mij

Het racen zit er bij mij al vroeg in. Als peuter race ik door het huis met mijn loopauto, alles op zijn hardst! Ik sta zelfs met mijn trapauto in het F1 magazine. Met regelmaat ga ik met mijn vader naar het circuit van Zandvoort en op mijn 6e kom ik voor het eerst in aanraking met de kartsport, niet wetend dat ik het zo leuk zou vinden.

Wat begint als een hele leuke hobby, is uitgegroeid tot topsport. De sport, de omgeving, de strijd, de uitdaging om te laten zien dat ik de beste ben, is waar ik voor leef. Al van jongs af aan ben ik verliefd op de 24 uur van Le Mans. Het is mijn ultieme droom om daar aan de start te staan en/of het podium te halen. Ik zet mij 100% in om mijn doel te bereiken. Ik wil alles eruit halen wat erin zit!

.

IN 2019 kom ik via Jo Lambrecht van Oeste Kart in aanraking met autoracen en in 2020 mag ik mijn eerste race rijden in zijn team op het circuit van Zandvoort. Meteen bij mijn debuut winnen we de wedstrijd, hoe gaaf! De afgelopen jaren is de focus geweest op karten. Duidelijk is dat ik bij het karten met het beschikbare budget niet kan vechten voor een podium. Bij het endurance racen in de C1 lukt dit wel. Met het team hebben we al 3 overwinningen en een 3e plaats in de pocket! Daarom heb ik besloten dat ik voor 2022 volledig de overstap naar de autosport maak.

.

Ik ga aan de volgende 2 competities deelnemen:

PTC Racing Cup, races op o.a. de volgende circuits; Assen, Zandvoort, Meppen (Duitsland) en Zolder (België)

Dit zijn sprint races met de Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo. Allen gelijkwaardig. De races worden op zaterdag of zondag worden gereden; 1x vrije training (30 min.), 1x kwalificatie (30 min.), 2x sprintrace (20 min.) 

C1 Racing Cup, races op o.a. de volgende circuits; Zolder, Spa-Francorchamps, Mettet, Zandvoort en Magny Cours

Dit zijn endurance races waarbij op vrijdag, zaterdag en/of zondag worden gereden; 1x vrije training (2 uur), 1x kwalificatie (2 uur), 1x race (6 tot 24 uur)

Om voldoende budget te verkrijgen om dit te bekostigen, zal ik volle aandacht geven aan:

  • Sponsoring
  • Crowdfunding
  • geven van race-clinics

Dit laatste is nieuw. Via deze link geef ik uitleg over de mogelijkheden. Jaren geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met een relatiedag. Dit op het circuit van Zandvoort bij NOSRacing. Dit werd georganiseerd door de DNRT en ik mocht als klein mannetje meerijden met een heuse toerwagen over het circuit. Deze ervaring heeft mij niet meer losgelaten en kijk waar is nu sta!


Wil je een relatie bedanken en een onvergetelijke indruk achterlaten, dan is DIT de mogelijkheid om te doen. Een unieke ervaring die nog lang zal blijven hangen in de gedachten. Eén die vele malen leuker is dan een chocoladeletter rond Sinterklaas of een flesje wijn bij de kerst. En nu nóg mooier, want je helpt een jong racetalent met het financieren van zijn race carrière! 

.

Naast het racen op de baan, race ik ook online. Inmiddels heeft de KNAF een digitaal platform ontwikkeld waar aandacht wordt gegeven aan het e-sporten. De virtuele racewereld begint steeds volwassener vormen aan te nemen, met serieuze en professionele competities. Ook hier zal ik dit jaar weer aan deelnemen. Deze wedstrijden worden via Twitch uitgezonden en kun je bekijken op het kanaal van KNAF DIGITAL of mijn eigen kanaal.

Op de pagina van de wedstrijdkalender kun je alle data van de wedstrijden bekijken, doen!.

.

Natuurlijk is racen niet het enige dat mij bezig houdt. Ik ga naar school in Hoorn. Op het Horizon College volg ik de opleiding werktuigbouwkunde; technical engenering. Ik heb deze opleiding bewust gekozen omdat het veel raakvlakken heeft met mijn sport. Het is mijn 2e jaar en het gaat erg goed. Omdat ik de Talentenstatus NOC*NOCF van de KNAF heb gekregen, heb ik hier de topsportstatus en houd school rekening met mijn sport. Ik krijg ruimte om mijn sport optimaal uit te oefenen en kan extra begeleiding krijgen als dit nodig is….

Alles is goed geregeld voor mijn sport en TOEKOMST.