Spa Francorchamps de 2e ronde van het NK

IMG-20160604-WA0001Vrijdag bij aankomst in Spa bij het prachtige circuit van Spa-Francorchamps-karting bleken de voorspellingen van het weer niets dan waar, het weer was prachtig en er was voor ons een prachtige plek gereserveerd. Nadat de caravan op IMG-20160603-WA0002zijn plek stond en alles een plek had gekregen was het genieten van het weer en de Xbox. Samen met Kay ff lekker gamen.  Daarna begon het lange wachten tot de kart gestart kon worden. Omdat zaterdag de training pas om 14.00 uur begon, leek het wachten wel een eeuwigheid.

Zaterdag:

Met enorm veel zin de baan op, maar helaas weer met pech de baan af, motor afgeslagen en wil niet meer starten. Kart op de kar, alles nakijken en uiteindelijk starten en lopen en op naar de tweede sessie. Helaas bleek hWP_20160605_09_36_43_Proet probleem niet opgelost, want met drie rondjes kon ik weer de baan af, motor afgeslagen en wilde niet meer starten.

Met het probleem hebben we Ruud gevraagd mee te denken, carburateur uit elkaar, alles schoon gemaakt, de bovenste aanvoerleiding van de brandstof anders laten lopen. Alles weer in elkaar en starten en lopen en dus de baan
op voor de derde sessie. Ook nu weer hetzelfde probleem…. Met drie rondjes naast de baan.. aaaaaaahhhh  de kart op de kar en weer terug, en onderzoeken. Wat een raar probleem. IMG-20160604-WA0006Uiteindelijk zagen we dat de brandstofleiding aan de onderkant nat was, een soort van zweette. Dus ook deze vervangen en weer de baan op. Het was de vierde en laatste sessie en gelukkig bleef de motor nu lopen, probleem opgelost!! Pff…

Helaas had ik dus maar weinig rondjes gereden en helemaal nog geen tijd kunnen besteden aan de afstelling. Ik kon dus aan de bak, zondagochtend vroeg nog een trainingssessie en daarna de kwalificatie. Maar eerst nog even de kart nalopen en schoonmaken en de nieuwe banden eronder zodat hij helemaal klaarstaat voor DE dag! Toen alles klaar was en we lekker opgefrist waren sloten we aan bij het team voor een lekkere BBQ, even gezellig een hapje eten met MasterChef Ruud. Daarna op tijd naar bed!

 

 

Zondag:

Uitgeslapen wakker geworden en een lekker ontbijtje gehad, een mooie start van een spannende dag. De training verliep redelijk goed. Ik kon in tegenstelling tot zaterdag weg op een set (bijna) nieuwe banden en was meteen 0,8 seconde sneller als zaterdag. Toch was ik niet helemaal tevreden met de afstelling, maar omdat ik voor de kwalificatie geen verandering wilde aanbrengen ging ik er van uit dat door meer rondjes de tijd ook beter zou worden. Ik ging dus met vertrouwen aan de kwalificatie beginnen. Het ging best goed tijdens de kwalificatie, ik had weer een snellere ronde neergezet. Ik was dus tevreden met de tijd (50.770), maar toch niet helemaal met de plaats. Ik start op p11, en het zit heel erg dicht bij elkaar, tussen de nummer 5 en 15 zit maar 0,2 seconde en ik zat maar 0,5 seconde achter de nummer 1. Ik moet dus flink aan de bak om naar voren te komen. Eerst nog even samen met het team van RK Karting op de foto.

IMG-20160606-WA0005

Race 1:

Met de start vanaf p11 kwam ik goed weg, het was druk in de eerste bocht, maar ik kwam er goed doorheen. In de eerste volle ronde kon ik meteen een plek pakken. De eerste 5 reden vrij snel los en ik zat in de trein van 6 tot 16, allemaal erg close en spannend. Halverwege de race wist ik op te schuiven naar p9 en vier ronden voor het einde schoof ik op naar p8 omdat Kay wijd ging in de eerste bocht na het rechte stuk en ik daar nog net voor kon schuiven. De rest van de race reed ik aan de bumper van p7, maar ik had geen kans meer om in te halen. Ik finishte op p8 en heb weer mijn snelste tijd verbeterd (50.503), erg tevreden dus!! Op naar race 2.

Hier kun je de wedstrijd bekijken!

Race 2:

WP_20160605_16_32_25_ProOmdat ik race 1 als 8e over de finish kwam, mocht ik dus nu als 8e starten. Ik kwam goed weg, pakte meteen 2 plekken maar in de eerste bocht zat ik aan de buitenkant en daar kreeg ik een tik en verloor vier plaatsen. Gelukkig kon ik wel aanhaken bij de trein en ronde na ronde zaten we als aan een touwtje aan elkaar vast. Langzaam aan kwam ik weer in het goede gevoel en kon ik weer snelle tijden rijden. Aan het einde van de race had ik de verloren plekken weer teruggewonnen en finishte ik op p8 en heb ik weer mijn snelste tijd verbeterd(50.333), weer erg tevreden dus!! Op naar de laatste race, race 3.

Race 3:

8f8c98658733e3f1f438c4253de0cbf98d1dc55bOok bij race 3 startte is als 8e en ook nu kwam ik weer goed weg en ook goed door de eerste bocht, ik koos de goede lijn en kon mijn plaats goed houden en hield de aansluiting met de kopgroep. Ook nu kon ik in de eerste ronde al een plek pakken. In de 3e ronde verloor ik er ook weer een en reed ik weer op p8. Uiteindelijk wist ik vanaf halverwege de race steeds snellere rondetijden te rijden en kon ik denken aan inhalen, eerst Thijs en vervolgens lag er een behoorlijk gat naar voren. Langzaam liep ik in en vond ik de aansluiting bij Kim. Jayro zat inmiddels op mijn bumper te drukken maar gelukkig maakte Frederique een foutje in het midden van de baan en zodoende kon ik weer een plek opschuiven en Jayro net niet. Ik had weer wat lucht, hoofd naar voren en jagen op Kim. In de zelfde ronde lukt het Kim in te halen, na de eerste bocht aan het einde van het rechte stuk laat ze een gaatje en ik duik er meteen in p5!! Nu kijken of ik Sam nog kan pakken. Helaas kon ik niet dichterbij komen, maar had ik het druk genoeg want achter mij wordt er flink gedrukt. Ik finishte op p5 en heb net niet mijn snelste tijd verbeterd(50.356), heel erg tevreden want het was een top race, heel erg spannend!! Mooie inhaalacties en spannende slipstreams, gave wedstrijd, YEAHH, trots!

Hier kun je de wedstrijd bekijken!

Overall betekende dit dat ik op P7 was geëindigd, een mooie resultaat na een moeilijke start van het weekend. Op naar Berghem waar we zondag 26 juni de volgende race rijden.