3e ronde van het NK; Berghem “Estoril”

Vrijdag avond laat aangekomen in Berghem, alle spullen mee. In Spa waren we korte broeken vergeten mee te nemen, deze keer dus niet. Laat de zon maar schijnen. Zaterdag ochtend vroeg wakker en na een lekker ontbijtje de luifel opgezet en alle spullen gereed gemaakt om straks de training te beginnen. En ja hoor, heerlijk zonnetje, lekker warm en dus die korte broek aan.

V1038507332912723anmiddag komt mijn vriend Mike en die blijft dan slapen, gezellig en aanmoedigen tijdens de wedstrijd zondag. Eerst nu de inschrijving en zo bleek op de foto voor Chrono, elke RK1 rijder kreeg een mooie foto op Trespa geprint als aandenken aan de race van Spa, topactie!

IMG-20160625-WA0003Na iets van onduidelijkheid over welk tijdschema we gaan hanteren, start de training. Met de afstelling hebben we eerder getraind en dus is dat het uitgangspunt. Het weer is redelijk hetzelfde. Ook als toen tijdens de training kan ik niet lekker uit de voeten. Vooral bij de twee langzame bochten lijkt het wel of ik stil val. Toch lukt het elke sessie een beetje te verbeteren en zijn we sneller als tijdens de training drie weken geleden, maar nog niet snel genoeg om voorin mee te rijden. Verder zoeken naar een betere afstelling lukt niet op een droge baan want het begint te regenen. Een keer op slicks bij een beetje regen, op regenbanden bij een hoosbui en nog eens op regenbanden zonder regen, maar wel een natte baan maakt duidelijk dat ik heel goed uit de voeten kan en heel snel ben. Dus, korte broek in de kast, kom maar op met die regen morgen!! Helaas zijn de voorspellingen droog!

Inmiddels is Mike er en heeft hij kunnen kijken bij de training in de regen, ik laat hem alles zien en vervolgens duiken we de caravan in om ff lekker te gamen, even ontspannen! Slapen doen we vanavond in een tentje die we onder de partytent opbouwen. Op naar zondag, welterusten!

Zondag:

Op een droge baan starten we met een warming up/ training. Ook nu blijkt dat ik nog wat te winnen heb, met de tijd sta ik 8e met bijna 0.8 sec achterstand op de nummer 1. Ik zal dus harder moeten voor een goede startpositie na de kwalificatie. We passen nog wat aan en dan zijn we klaar voor de kwalificatie. Het gaat sneller, maar toch niet snel genoeg. Ik ben 0.3 seconde sneller als in de training, maar kom nog steeds 0,7 te kort op nummer 1 en omdat het een heel competitief veld is sta ik 15e. Jammer, maar gewoon gas geven en inhalen! We gaan ervoor….

IMG-20160626-WA0002Race 1:

REGEN!! Ik sta dan wel P15, maar met de regen heb ik veel vertrouwen dat ik het er goed van af ge brengen. Gister liet zien dat ik erg snel was ten opzichte van de anderen, dus kom maar op, lichten uit en …… gas! Ik kom net helemaal goed weg bij de start en verlies op de streep 1 plekje, maar ik kom verder wel goed door de eerste bochten heen. In het eerste rondje kan ik al meteen twee andere inhalen. De rondes daarna zijn super, ik kom steeds beter in mijn ritme kan ik een hoop plaatsen goedmaken. Uiteindelijk eindig ik uiteindelijk 8e, topresultaat en dus tevreden!!

Race 2:

1040309036035690Droog, ik zou bijna zeggen helaas, maar met als startplaats P8 zit ik er lekker bij en kan is mogelijk aanhaken en meeliften naar snelle tijden. De start is goed, maar in de derde bocht gaat het mis, ik krijg een beuk en sta achterste voren. Potver, gauw omdraaien en dan maar achteraan beginnen, gas erop! Gelukkig ben ik snel om en kan ik ook snel aansluiting vinden bij de laatste voor mij. De eerste 7 rondjes kan ik 8 andere inhalen en kruip ik zo lekker naar voren. Na deze groep in er best een gat naar voren, toch ga ik er vol voor, hoofd in mijn stuur en gas! Met nog 3 rondjes te gaan vind ik de aansluiting en kan ik zelfs nog 3 plaatsen winnen en zo eindig ik op P16. Gezien de botsing in de eerste ronde een goeie prestatie en dus ben ik weer tevreden, op naar race 3!

Lap chart graphic overview MYLAPS Sports TimingRace 3:

REGEN!! Kom maar op, de baan is weer nat en ik heb er weer heel erg veel zin in, net als race 1 start ik op wat verder naar achter, maar omdat het vertrouwen in de regen groot is, ga ik er van uit dat ik ook nu weer naar voren kan rijden.

Ook nu verlies ik op de streep weer een plekkie maar kom weer goed door de eerste bochten heen. In de eerste ronde kan ik al 5 karts inhalen en ik heb het gevoel dat ik vlieg, het gaat top. In rondje drie krijg ik aansluiting bij Kim en Jayro en die zijn niet zomaar in te halen, maar in mijn favoriete bocht op het midden van de baan kan ik Kim toch inhalen en aansluiten op de bumper van Jayro. Na 5 ronden lukt het me eindelijk Jayro te pakken, maar maak ik omdat ik te enthousiast ben een fout en vlieg ik door het gras. Gelukkig verlies ik alleen aan Jayro en met een gaatje wil ik het nog eens proberen. In de laatste ronde lukt het me hem nog te pakken en finish ik als 8e. Weer een heerlijke wedstrijd gereden met mooie gevechten. Erg tevreden!!

In race 3 reed ik met nummer 12, 12 rondjes en in ronde 12 mijn snelste tijd!!

Overall 9e en dat is gezien mijn startpositie en de botsing in race 2 prima.

De volgende race is in Emmen op 28 augustus!

pottendijk