Super spannende races!

Afgelopen woensdag 13 mei was het weer zover, de 3e wedstrijd in de Zomeravond Competitie bij KartCentrum Lelystad. Omdat er bij de twee voorgaande wedstrijden verschil zat in de tandwielverhouding met de andere jongens, wilde we hierin iets proberen. Voorgaande wedstrijden werden gewonnen, maar ik was niet de snelste en het gat was klein!

Tijdens de training zat ik al gauw in een lekker ritme, de tijden waren scherp en al sneller dat de tijden die ik de vorige keer had in de training, andere tandwiel verhouding leek dus goed uit te pakken. Nog een paar kleine aanpassingen aan de afstelling van de kart en ik ben klaar voor de kwalificatie. Anders als de vorige keer, toen werd er gestart naWP_20150513_002ar aanleiding van de snelste tijd, werd er nu weer geloot om de startplaats. Samen met Ivan van der Kroon deelde ik de laatste startrij voor race 1 en zouden we vooraan starten tijdens race 2. Iets waar Tom Coronel altijd voor tekent!! Toch wilde ik natuurlijk in de kwalificatie de snelste zijn en ik ging er goed voor zitten. Liet een gaatje vallen om lekker de ruimte te hebben en uiteindelijk aan het einde van de kwalificatie was ik dan ook de snelste. Dit gaf een goed gevoel voor de race.

 

Race 1:

Meteen bij de start kwam ik goed weg, slingerde me door het veld en na als 9e gestart te zijn, kwam ik als 5e door de eerste bocht. In onze race reden ook WorldFormula karts en Rotax Max mini mee. Ik zat al gauw achter de Mini en kwam hier niet voorbij. Bij het aanremmen van de bocht en het eerste uitkomen kon ik in de buurt komen  of er naast, maar als die Mini op toeren kwam kon ik alleen maar naar zijn achterkant kijken. Vet bWP_20150513_18_39_01_Proalen. Vooraan reed Hugo Haanstra (als eerste gestart) rustig bij ons weg, balen, want ik was in rondetijden sneller…. Ik was druk bezig om elke bocht weer anders te nemen zodat ik beter uitkwam voor een inhaalpoging, tot ik een foutje maakte en Ivan mij inhaalde. Ik kroop bij Ivan in zijn bumper in de hoop dat het hem wel zou lukken de Mini in te halen, maar helaas, samen reden we naar de finish. Hugo 1, Ivan 2 en ik 3. De mini zat er wel tussen, maar telde niet mee in onze klasse. Hard gevochten, spannende race, stickers beschadigd, maar erg tevreden. Meer zat er niet in.    WP_20150513_006       WP_20150513_005

Race 2:

Ik startte vanaf p2, ging er van uit dat ik de kop wel kon pakken, maar als een duvel uit een doosje kwam Joey mij voorbij vliegen, ik sloot als tweede aan met Ivan in mijn rug. Omdat Joey duidelijk een groter tandwiel had gemonteerd, was het bij het uitkomen van de bochten moeilijk hem in te halen. In die pogingen kwam Ivan mij weer voorbij. Ivan had Joey daarna ook snel ingehaald en ik wilde alles op alles zetten om in ieder geval strijd te leveren met Ivan. In mijn poging Joey in te halen raakte ik hem bij het uitkomen van de bocht en dat zorgde ervoor dat hij spinde. Een officiële waarschuwing van de wedstrijdleiding tot gevolg, uiteraard heb ik mijn excuses gemaakt bij Joey, want zo wil ik niet winnen, het ging per ongeluk. Omdat Joey er dus niet meer tussen zat, ging ik er nog eens goed voor zitten om te proberen bij Ivan te komen die inmiddels een eind was uitgelopen. Ik had de snelheid goed te pakken en zat al snel onder de bumper van Ivan, nog drie of vier ronden lang was het een echte strijd, maar helaas lukte het niet hem in te halen. Ivan werd 1e en ik 2e, achter ons reed Hugo een strakke race, zeker na het ongeluk dat zijn vader en werd 3e.  Ook dit was weer een bewogen race, veel gevochten op de baan, super spannende race en meer zat er voor vandaag niet in. Dik en dik tevreden met overall een 3e plaats! De races van vandaag hebben weer voldoende stof tot nadenken gebracht, nu naar huis kart opknappen en ons voorbereiden op de volgende race voor Kart4Fun in Emmen en de dag erna de RTLGP Kids Cup hier in Lelystad!

InstagramCapture_b849c4ec-04fb-4b5a-9fcc-640605213fb0

WP_20150513_010 WP_20150513_011