E-racen met KNAF-Digital

De virtuele racewereld begint steeds volwassener vormen aan te nemen, met serieuze en professionele competities. Op KNAF-Digital, het platform voor KNAF-erkende virtuele autosportcompetities(circuit-racen en rally), heb ik samen met vele honderden deelnemers de afgelopen maanden genoten van spanning en spektakel op het hoogste nationale niveau. Deze wedstrijden worden wekelijks uitgezonden via een livestream op Twitch. EN, er is een prijzenpot van € 3000,= te verdelen!

Inmiddels zijn er 2 competities geweest waar ik aan heb deelgenomen. De Winter cup en recent de Spring cup op Gran Turismo Sport georganiseerd door KNAF Digital. Deze competities bestaat uit één event per week. Waar de winter cup met 8 wedstrijden een mooi begin is, wordt de Spring cup gereden over 12 wedstrijden voor een periode van twaalf weken waarin er iedere week een unieke combinatie van auto’s en circuits werd gebruikt. Iedere week kan je aan de pre-kwalificatie van een event meedoen en probeer je te plaatsen voor de finale race op maandagavond. Hier doen slechts de beste 14 mee, het is dus zaak om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen.

Ondanks dat het e-racing is en ik het dus thuis kan doen, heb ik ook de afgelopen periode moeite gehad om er veel tijd is te steken. School en het karten en racen maakte soms dat ik geen of heel weinig tijd had om te oefenen en mij te kwalificeren voor de races.

Bij de eerste Winter cup werd ik 10e. Ik heb hier niet alle races deelgenomen omdat ik voor 2 wedstrijden geen stuur had. Voor de Spring cup ging het veel beter. Het is mij alle 12 weken gelukt om de hoofdrace te rijden. Uiteindelijk heeft de competitie ruim 200 deelnemers en hebben hiervan meer dan 150 deelnemers punten gescoord. Ik ben er dan ook erg trots op dat ik kan zeggen dat ik in deze sterke competitie 5e ben geworden.

Natuurlijk heb ik hier ook aandacht gegeven aan mijn sponsors en heb ik gestreden in mijn persoonlijk gemaakte livery!

Extra event

17 mei jl. deed ik mee aan een extra evenement, de U-Night Race Challenge! Ook hier is het de bedoeling om je te plaatsen voor de hoofdrace op KNAf-Digital waar de beste 14 strijden om het podium strijden. Er werd gereden met politieauto’s en de prijs is deelname aan een event in het PSV-Stadion in Eindhoven. De top 3 van de race verdient een plek in het gelegenheidsraceteam onder leiding van MaximeMXM. Zij is een bekende influencer die op haar sociale media (YouTube, Twitch, U-night, Instagram, Twitter) veel aandacht heeft voor simracen.

Het mooie en verrassende van deze wedstrijd; IK WIN! Gaaf, totaal onverwacht, maar enorm leuk om aan zo’n extra evenement mee te doen. Het evenement stond gepland op woensdagavond 2 juni in Eindhoven met als tegenstanders een team van politieagenten. Hoe leuk!

Het evenement is gaaf. Er is een skybox van het stadion ingericht met racesimulators en er zijn grote schermen opgehangen. Overall liggen kabels en camera’s en licht wordt afgesteld. Het is ook leuk om live kennis te maken met een aantal van de jongens waar ik normaal alleen online contact mee heb tijdens het racen.

We racen tegen de politie, normaal zou dit best een gek verhaal zijn, maar nu mag het, op de simulator 😉 We racen 2 tegen 2 en totaal 3 races. Voor elke wedstrijd krijg je punten en wie de meeste punten heeft, wint. Toch wel een beetje spannend, wie zal er winnen? De politie, die dagelijks racen door de straten? Of wij, ervaren simracers?

Elk team heeft een captain en bij ons is dat MaximeMXM. Ik rij de 1e race samen met MaximeMXM, Twan de 2e en Daan de 3e. Ik win mijn manche met gemak en MaximeMXM wordt 2e. We pakken goede punten voor ons team. En uiteindelijk weten we alle manches te winnen en verslaan we de politie!!

.

Ik wil iedereen die heeft meegewerkt aan dit evenement heel erg bedanken. Het is een enorm gezellig en leuk evenement waar we afsluiten op het veld van het stadion met een groepsfoto.

Binnenkort zal er weer een nieuwe competitie worden opgestart. Natuurlijk zal ik ook hier weer aan meedoen!

Klik hier om meer foto’s en mijn interview van het evenement te bekijken