Het gaat weer beginnen!

Tussen kerst en oud en nieuw had ik een trainingskamp in Portugal. 3 dagen trainen met Oeste Kart. Kennis maken met mijn nieuwe frame voor het komende seizoen en vooral bepalen of ik daarmee uit de voeten kan. Het weer was fantastisch en de kart ook! Heel blij met het resultaat en dus ook de keuze voor Haase.

Na de training in Portugal was daar dan de winterstop. Even geen wedstrijden, even niet in het weekend aan de slag met de kart. Natuurlijk werd er wel doorgaand gesproken over het komende seizoen, hoe pakken we het aan en hoe kúnnen we het aanpakken. Alles hangt natuurlijk samen van de beschikbare middelen.

Gelukkig duurde deze pauze niet lang, zondag 16 februari kon ik kennis maken met de autosport. Een dag waar ik mocht proeven en rijden met een auto uit de Ford Fiësta Cup en de Mazda MX5 cup. De dag begon met uitleg over de auto en daarna mocht ik de baan op. Eerst met de Ford Fiësta en later met de Mazda MX5. Ondanks de regenachtige dag was het super leuk om te doen, beide klasses zijn erg aantrekkelijke raceklasses voor de toekomst.

Komend jaar staat voor de volle 100% in het teken van karten.

Ook dit seizoen neem ik weer deel aan het kampioenschap van de BMC. Afgelopen 2 jaar werd ik hier 8e maar dit jaar wil ik een gooi doen naar de top! Om dit te bereiken is het doel voor 2020 twee sets nieuwe banden per weekend en de beschikking hebben over een wedstrijdmotor. In de afgelopen voorjaarsvakantie heb ik inmiddels de eerste training gehad op de baan in Genk en is het startschot voor het nieuwe seizoen gegeven. Met het Haase frame en mijn eigen motor. Het was erg rustig op de baan en ik had dus alle gelegenheid om lekker mijn rondjes te maken. Het was droog, maar de baan was nog nat. Het duurde dus even voordat ik echt hard kon rijden. Rond de middag kon ik volgas over de baan. Jo van Oeste Kart was mee voor de begeleiding en ik kreeg zodoende goede feedback over mijn verbeterpunten.

‘s Middags was het tijd voor nieuwe banden en later ook de wedstrijdmotor. De topsnelheid van mijn eigen motor aan het einde van het rechte stuk in vergelijking met de topsnelheid van de wedstrijdmotor was een enorm verschil! Ik heb weer veel meters kunnen maken en voel mij steeds beter in mijn Haase. Deze dag heeft mij een enorme boost gegeven. De komende periode zullen we diverse motoren testen met verschillende configuraties, op zoek naar de motor die het best is.

De eerste wedstrijd is 23-26 april in Mariembourg, ik kan niet wachten! Natuurlijk zal ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen, …wordt vervolgt…